Riktigt gott var det men lite sent blev de då älsklingens tåg va inställt så han fick åka buss istället.
Tänkte vara snäll och dela av mig av receptet. Jag gjorde om det lite för missade skriva upp saker på inköpslistan.
Lax Hollandaise
1 person
150 g laxfilé eller -kotlett
½ dl minimjölk
1 tsk vetemjöl
½ äggula
1 tsk citronsaft och ev lite rivet ekologiskt citronskal
Salt och peppar
5 g smält smör
500 g blandade grovt skurna grönsaker (morot, potatis, squash)
½ dl hackad persilja
150 g laxfilé eller -kotlett
½ dl minimjölk
1 tsk vetemjöl
½ äggula
1 tsk citronsaft och ev lite rivet ekologiskt citronskal
Salt och peppar
5 g smält smör
500 g blandade grovt skurna grönsaker (morot, potatis, squash)
½ dl hackad persilja
Tillagning
Skölj och snitta alla grönsakerna i kuber i storlek som stora speltärningar. Ångkoka dem så att de fortfarande har tuggmotstånd kvar.
Skölj och snitta alla grönsakerna i kuber i storlek som stora speltärningar. Ångkoka dem så att de fortfarande har tuggmotstånd kvar.
Blanda mjölk och mjöl och koka ihop det i 3 minuter under omrörning. Vispa i äggulorna, citronsaft, salt, peppar och smält smör och smaka av med lite citron. Blanda ner de ångade grönsakerna i såsen och håll den varm.
Stek fisken (jag kryddade med salt och citronkrydda innan) i en grillpanna i ca 3 minuter på varje sida och rör sedan ner hackad persilja i grönsakerna. Servera med citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar